S kinologijo sem se v KD Obala začel resno ukvarjati leta 2002. V letu 2004 sem pridobil licenco Kinološke zveze Slovenije (KZS) za vodjo osnovne vrste. Istega leta sem nato za štiri leta prevzel vodenje klasičnega šolanja v društvu,vse do leta 2008.

Kmalu sem se začel s svojim tedanjim zlatim prinašalcem Sharkom ukvarjati tudi z reševanjem. Že leta 2004 sva postala člana MERP (mobilna enota reševalnih psov) in SIP (skupina za iskanje pogrešanih), v katerih sva bila sedem let. Pet let sva bila tudi člana slovenske reprezentance in se uspešno udeležila več svetovnih prvenstev reševalnih psov. Leta 2007 sem postal inštruktor reševalnih psov in leto pozneje prevzel vodenje Enote reševalnih psov (ERP) v KD Obala vse do leta 2012.

Moje delo in uspehe na različnih prvenstvih so prepoznali tudi v KZS, saj so me leta 2008 odlikovali s srebrnim znakom za zasluge na kinološkem področju.

Po Sharkovi smrti nekaj časa nisem imel psa. V tem času, sem leta 2015 opravil tudi izpit za markerja.

Moj novi pasji sopotnik je leta 2016 postal belgijski ovčar,po imenu Baal Canis Aemona in tudi on je postal moj »reševalski partner«. Opravljene imava vse 4 reševalske izpite ( RH FL-A, RH FL-B, RH T-A in RH T-B). Leta 2019 sva postala del SIP-a, MERP-a, sam pa sem v letu 2019 prevzel vodenje SIP 6. V tem letu sem z Baalom postal ponovno član slovenske reprezentance reševalnih psov.

Od leta 2013 sem tudi na funkciji predsednika Kinološkega društva Obala.

Hvala za delitve!