Že od majhnega sem čutila veliko naklonjenost do narave in živali. Psi so bili vedno del mojega življenja. Takoj, ko sem dopolnila polnoletnost pa sem domov pripeljala psičko Jazz, mešanko z istrskim goničem. Od nekdaj sem si želela, da bi svojo kinološko pot usmerila v reševalne vode in z Jazz so te sanje postale resničnost. Po nekaj letih težkega a hkrati čudovitega dela sva se uvrstili v enoto za iskanje pogrešanih oseb. To pomeni, da lahko sodelujeva na resničnih iskalnih akcijah in tako prispevava delček dobrega v ta svet. Reševalske izpite in preizkušnjo pa sem opravila tudi s psico Kali, ki je sicer od mojega fanta.

Med šolanjem moje psičke sem ugotovila, da me veseli tudi vzgoja mladih psov in novih vodnikov zato sem se usmerila v inštruktorske vode. Po opravljenem pripravništvu in pridobitvi licence Kinološke zveze Slovenije sem začela z delom v pasji šoli – od vzgoje mladičev pa vse do priprav odraslih psov na izpit za psa spremljevalca.

V tem času sva se s fantom odločila, da naše krdelo povečamo in tako sva se preizkusila v vzrediteljskih vodah. Kali nam je na svet prinesla 7 čudovitih malih kepic. Med njimi tudi Griffa in Geo, ki nas vsak dan razveseljujeta s svojo močno voljo in željo po delu – iskanju in reševanju pogrešanih oseb.

Ker uživam tudi v hoji v gore in sem že nekaj let aktivna vodnica PZS zelo rada združim pasje aktivnosti z gorskim svetom. Organiziram ture, ki so primerne za pse – osvajamo vse, od lahkih nižjih vrhov pa do zahtevnejšega visokogorja.

Delo s psi me iskreno veseli, še bolj pa me izpopolnjuje, ko spremljam mlade neizkušene lastnike kako se razvijajo v izkušene vodnike in s svojimi psi gradijo nepremagljivo vez prijateljstva.