By KD Obala

Spomladanski vpisi 3. marca ob 18. uri

Si tudi ti želiš lepo vzgojenega in šolanega psa?????????

????To je priložnost zate! ????

Pridruži se nam na spomladanskih vpisih v nedeljo 3. marca ob 18. uri na društvenem poligonu na Bivju in skupaj bomo ustvarili nepozabno pustolovščino.

Zagotavljamo, da bomo vas in vašega štirinožnega spremljevalca vodili s strastjo, strokovnostjo in predanostjo. Naši inštruktorji so opremljeni z znanjem, izkušnjami in ljubeznijo do psov, ki vam bodo pomagali na vsakem koraku poti. Skupaj bomo premagovali izzive, slavili dosežke in ustvarjali nepozabne spomine.

???? Kaj še čakaš? Rezerviraj si nedeljsko popoldne 3. marca ob 18. uri in nas obišči! ????

By KD Obala

ČLANARINA 2024

Podaljšanje članarine za obstoječe člane

Članarino KD Obala Koper za leto 2024 lahko podaljšate s plačilom članarine 30,00 EUR na TR račun društva SI56 6100 0001 7383 038. Za ta namen uporabite spodnji UPN obrazec ali pa opravite plačilo s pomočjo mobilne banke preko spodaj prikazane QR kode. Rok plačila je do 29. 3. 2024.

Novi člani

Izpolnite pristopno izjavo
Če še niste naš član in bi to želeli postati, vas prosimo, da izpolnite Pristopna izjava za članstvo. Izjavo čitljivo izpolnite, natisnite, podpišite in skeniran dokument pošljite na naš e-mail kd.obala.kp@gmail.com. S plačilom članarine in izpolnjeno pristopno izjavo boste evidentirani v evidenco članov Kinološkega društva Obala Koper.

Plačilo članarine

Podatki za nakazilo članarine z UPN:

Plačilo z uporabo QR kode “Skeniraj in plačaj!”
Pripravili smo vam že generirano QR kodo, ki jo enostavno skenirate z vašo pametno napravo v mobilni banki. Podatki o nakazilu se avtomatsko prenesejo. 

Drugi načini plačila
Če zavračate vse sodobne tehnologije, lahko še vedno plačate na bančnem okencu vaše priljubljene banke, uporabite sledeče podatke:

Prejemnik plačila: Kinološko društvo Obala Koper, Dekani 1A, 6271 Dekani
Namen: Članarina 2024 + Ime in priimek člana
IBAN: SI56 6100 0001 7383 038
SKLIC: SI00 2024

Nalepke KZS za članstvo lahko prevzamete na poligonu ob predhodnem dogovoru.

By KD Obala

6. Državna tekma v Rally Obedience

“Tako, šesta in s tem zaključna državna tekma v disciplini Rally Obedience v letu 2023, je za nami. Rad bi se zahvalil organizatorjem iz kinološkega društva KD OBALA, za odlično izpeljano prireditev, na katero prav vsi vedno z veseljem pridemo… Rally Obedience je v zadnjih letih pridobil veliko članov in kvaliteta dela se je neverjetno dvignila. Veselimo se nove sezone. ” je včerajšnjo prireditev zaključil sodnik Sašo Cvek.

Včeraj smo namreč organizirali zaključno tekmo v RO, kjer je skupno sodelovalo 57 tekmovalnih parov, ki so se pomerili v vseh štirih disciplinah.

Letos pa smo prvič organizirali tudi tekmovanje v razredu pasjih VETERANOV Tako so lahko tudi ne več tako agilni sivobradci pokazali, da zmorejo vse in še VEČ!

Na koncu so najboljši seveda stopili na stopničke, nekateri celo večkrat, saj smo ob zaključku sezone razglasili prvake v skupnem seštevku in državno prvakinjo.

ISKRENO ČESTITAMO PRAV VSEM!!!

Zahvaljujemo se sodnikoma Mirti Kadivec in Sašu Cveku, za korektno sojenje in prijetno druženje, hvala vama in dobrodošla kadarkoli.

Hvala tudi vsem donatorjem, ki so ponovno omogočili izredno bogat srečelov ter nagrade ob stopničkah.

Na koncu gre zahvala seveda spet naši razširjeni ekipi, brez katere bi bilo zadovoljnih obrazov vsekakor manj.

Veselimo se nove sezone tekem, do takrat pa na snidenje in srečno vsem!

Donatorji

Rezultati

By KD Obala

Agility tekma KD Obala Koper

V soboto, 30. 09. 2023, smo na KD OBALA, po dolgih štirih letih, ponovno organizirali agility tekmo. Udeležilo se je je 120 tekmovalnih parov, katerim je korektno odsodila sodnica Anabella Kokalj, za kar se ji prav lepo zahvaljujemo.

Na stopničkah, so blesteli tako naša veteranka Winnie s Tanjo, kot tudi naš nadobudni podmladek.

Kot je že tradicija na vseh naših prireditvah, tudi na tej ni manjkal bogat srečelov, dobra kulinarika in bogato založene stojnice, s katerimi smo poskrbeli za nasmejane obraze in zadovoljne trebuščke vseh.

Srčno se zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so nam omogočili, da bomo lahko z vsemi zbranimi sredstvi kupili nove agility ovire, po predpisanih FCI standardih, za večjo varnost tako vodnikov, kot naših psov. Ob tem se zahvaljujemo tudi ŠKD Postojna za posojo varnih ovir.

Velik HVALA Elisabetti Magnani, ki je izdelala najlepše medaljice.

Da smo lahko uspešno izpeljali tako zahtevno organizacijsko prireditev, pa se iz srca zahvaljujemo našim članom in razširjeni ekipi, za roko ali dve, hvala vam za vaš čas, trud in dobro voljo.

Še enkrat pa iskrene čestitke vsem nastopajočim parom, odlični ste bili.

By KD Obala

Članarina 2023

V KD Obala se lahko včlanite v dveh korakih:

  1. Izpolnite pristopno izjavo
  2. Izvedete plačilo na izbrani način

Letna članarina za leto 2023 znaša 25,00 EUR.

Rok plačila je do 31. 3. 2023

Novi člani

Če še niste naš član in bi to želeli postati, vas prosimo, da izpolnite spodnjo pristopno izjavo.

Izjavo čitljivo izpolnite, natisnite, podpišite in skeniran dokument pošljite na naš e-mail kd.obala.kp@gmail.com.

Plačilo članarine

Podatki za nakazilo članarine z UPN:
Prejemnik: Kinološko društvo Obala Koper, Dekani 1A, 6271 Dekani
Namen: članarina 2023 + priimek in ime člana

IBAN: SI56 6100 0001 7383 038
SKLIC: SI00 2023

Plačilo z uporabo spodnje QR kode.

Skeniraj in plačaj!

Pripravili smo vam že generirano QR kodo, ki jo enostavno skenirate z vašo pametno napravo v mobilni banki. Podatki o nakazilu se avtomatsko prenesejo. Popraviti morate le datum plačila.

S plačilom članarine in izpolnjeno pristopno izjavo boste evidentirani v evidenco članov Kinološkega društva Obala Koper.

Nalepke KZS za članstvo lahko prevzamete na poligonu ob predhodnem dogovoru.

Pristopna izjava za članstvo

By KD Obala

7. državna tekma Rally Obedience Koper – 6. november 2022

Prvo novembrsko nedeljo smo v idealnih vremenskih razmerah priredili letošnjo zaključno RO tekmo. Iz vse Slovenije, pa tudi iz Hrvaške in Avstrije, je prišlo 52 tekmovalcev, ki so se preizkusili v štirih težavnostnih kategorijah. Najštevilčnejši, RO-I, je sodil Marjan Polajnar, Katja Skulj pa je sodila RO-II, III, in IV.

Četudi nihče od naših članov na tekmi ni bil na stopničkah, pa smo se razveselili končnih uvrstitev:

Ekipno smo namreč postali prvaki in prevzeli prehodni pokal in plaketo.

V skupnem državnem seštevku v RO-I sta bila Simon in Eli na 3. mestu. V RO-II pa je Matea z Olympio prav tako osvojila 3. mesto. Certifikat odličnosti RO-I v 2022 je prejel Simon Lešek z Eli.

Kot vedno smo za obiskovalce pripravili luštne nagrade in bogat srečelov ter stojnice z različno pasjo opremo, storitvami, …

Ob tej priložnosti se v KD Obala Koper zahvaljujemo:

  • vsem sponzorjem in donatorjem,
  • tehnični ekipi,
  • sodnikoma,
  • prostovoljcem v kuhinji,
  • pupam na srečelovu in v pisarni,
  • naši inštruktorici Maji, da je sprejela ta izziv
  • PGD Pobegi-Čezarji
  • fotografinjam Moiri in Anji

in vsem, ki ste pripomogli, da smo tekmo izpeljali tako, kot to naredimo v KD Obala

Rezultati 7. državnega RO tekmovanja – 06. 11. 2022 KD Obala Koper

Donatorji 7. državnega RO tekmovanja – 06. 11. 2022 KD Obala Koper

Slike 7. državnega RO tekmovanja – 06. 11. 2022 KD Obala Koper

By KD Obala

Poročilo iz odprtega evropskega prvenstva v agilityju

Konec julija se je del naše ekipe odpravila na 16-urno dolgo pot v Belgijo, v vasico Opglabbeek, Sentower Park na Agility European Open. Zelo ponosni, da smo bili del slovenske agility reprezentance, smo se borili do zadnje tekme. Prvi tek si je Winny vzela malo za trening, ga je pa vseeno dokončala, četudi ne tako, kot je bilo za njo značilno. Vse naslednje teke pa je odtekla v njenem nepogrešljivem stilu, skupaj sva res uživali in se zabavali. Tudi ”morilski tek”, ki je terjal veliko diskvalifikacij, je odtekla odlično. Zaradi moje napake v zadnjem teku se žal nisva uvrstili v finale, je pa Winny res dala vse od sebe in pokazala, iz kakšnega testa je. Ker je bilo verjetno to njeno zadnje evropsko prvenstvo, je bilo zame še toliko bolj čustveno. Še enkrat se iz srca zahvaljujem vsem našim donatorjem, ki so nam omogočili udeležbo na tem čudovitem dogodku. Res se vsakemu posebej (Mega d. o. o., KSB CRPALKE IN ARMATURE D. O. O.,  Titus d. o. o, Metalimpex d. o. o, Rižanski vodovod) iz dna srca zahvaljujemo, vi ste del naše ekipe in hvala, ker lahko tudi s pomočjo vas zastopamo barve našega kluba in države.Posebna zahvala gre tudi Anji, ki je pred in po vsakem teku poskrbela za mojo Winny, da je bila vedno pripravljena in v najboljši formi, Kevinu in Denisu za logistične premike, podporo, snemanje … In seveda hvala našemu klubu KD Obala, brez katerega se te sanje ne bi mogle niti začeti.

Čestitke gredo tudi celi slovenski reprezentanci, ki se je odlično odrezala in pokazala, da spadamo v sam  vrh te športne kinološke discipline. Hvala vsem podpornikom, sotekmovalcem, tekmovalcem in predvsem organizatorju, ki je izpeljal zame najboljše agility odprto evropsko prvenstvo do sedaj.

Upam, da bomo tudi naslednje leto del te krasne ekipe.

Tanja in Winny

By KD Obala

Počitnice biserov ERP

Topel sprejem naših vodnikov reševalnih psov v Portorožu ☀️.
Odzvali smo se povabilu otrok, ki so konec junija letovali na Počitnicah Biserov ?, potom Karitasa.
Kužki, vodniki, vzgojitelji ter najpomembneje otroci, smo preživeli čudovit popoldan ?. Vodniki in kužki smo se naučili nekaj novih pesmic ?, otroci in njihovo spremstvo pa so z veseljem požirali znanja o delu reševalnih psov?‍?,

Dan se je zaključil s pesmijo ter objubami, da bomo še prišli ?.

?https://youngcaritas.si/pocitnice-biserov/

By KD Obala

Jesenski vpis v tečaje šolanja psov 4. 9. 2022 ob 18.00 uri

Počitnice in dopusti se počasi končujejo in prihaja čas, da spet »sedemo v šolske klopi«.

Tudi letos v Kinološkem društvu Obala organiziramo jesenske tečaje šolanja psov. Mladičkom, starim do 9 mesecev, je namenjen tečaj »male šole«, odrasli psi pa lahko pridejo v tečaje klasičnega šolanja poslušnosti ali rally obedienca. Vpisovali bomo tudi v osnovni tečaj agilitiya, ki poteka na našem poligonu z umetno travo.

Tudi v naši enoti reševalnih psov KD Obala vedno potrebujejo nove prostovoljce s psi. Reševalne pare usposobljajo za iskanje pogrešanih oseb.

Če ste našli disciplino, v kateri se želite s svojim psom preizkusiti, pridite na vpise, ki bodo 4. 9. 2022 ob 18.00 uri na poligon KD Obala na Bivju. Tam vam bodo naši inštruktorji iz prve roke predstavili vse discipline in vam predali vse informacije. Če takrat ne utegnete, pa nas pokličite na 041 421 939.

Kako znamo uživati na dopustu, pa dokazuje video!