By KD Obala

7. državna tekma Rally Obedience Koper – 6. november 2022

Prvo novembrsko nedeljo smo v idealnih vremenskih razmerah priredili letošnjo zaključno RO tekmo. Iz vse Slovenije, pa tudi iz Hrvaške in Avstrije, je prišlo 52 tekmovalcev, ki so se preizkusili v štirih težavnostnih kategorijah. Najštevilčnejši, RO-I, je sodil Marjan Polajnar, Katja Skulj pa je sodila RO-II, III, in IV.

Četudi nihče od naših članov na tekmi ni bil na stopničkah, pa smo se razveselili končnih uvrstitev:

Ekipno smo namreč postali prvaki in prevzeli prehodni pokal in plaketo.

V skupnem državnem seštevku v RO-I sta bila Simon in Eli na 3. mestu. V RO-II pa je Matea z Olympio prav tako osvojila 3. mesto. Certifikat odličnosti RO-I v 2022 je prejel Simon Lešek z Eli.

Kot vedno smo za obiskovalce pripravili luštne nagrade in bogat srečelov ter stojnice z različno pasjo opremo, storitvami, …

Ob tej priložnosti se v KD Obala Koper zahvaljujemo:

  • vsem sponzorjem in donatorjem,
  • tehnični ekipi,
  • sodnikoma,
  • prostovoljcem v kuhinji,
  • pupam na srečelovu in v pisarni,
  • naši inštruktorici Maji, da je sprejela ta izziv
  • PGD Pobegi-Čezarji
  • fotografinjam Moiri in Anji

in vsem, ki ste pripomogli, da smo tekmo izpeljali tako, kot to naredimo v KD Obala

Rezultati 7. državnega RO tekmovanja – 06. 11. 2022 KD Obala Koper

Donatorji 7. državnega RO tekmovanja – 06. 11. 2022 KD Obala Koper

Slike 7. državnega RO tekmovanja – 06. 11. 2022 KD Obala Koper

By KD Obala

Poročilo iz odprtega evropskega prvenstva v agilityju

Konec julija se je del naše ekipe odpravila na 16-urno dolgo pot v Belgijo, v vasico Opglabbeek, Sentower Park na Agility European Open. Zelo ponosni, da smo bili del slovenske agility reprezentance, smo se borili do zadnje tekme. Prvi tek si je Winny vzela malo za trening, ga je pa vseeno dokončala, četudi ne tako, kot je bilo za njo značilno. Vse naslednje teke pa je odtekla v njenem nepogrešljivem stilu, skupaj sva res uživali in se zabavali. Tudi ”morilski tek”, ki je terjal veliko diskvalifikacij, je odtekla odlično. Zaradi moje napake v zadnjem teku se žal nisva uvrstili v finale, je pa Winny res dala vse od sebe in pokazala, iz kakšnega testa je. Ker je bilo verjetno to njeno zadnje evropsko prvenstvo, je bilo zame še toliko bolj čustveno. Še enkrat se iz srca zahvaljujem vsem našim donatorjem, ki so nam omogočili udeležbo na tem čudovitem dogodku. Res se vsakemu posebej (Mega d. o. o., KSB CRPALKE IN ARMATURE D. O. O.,  Titus d. o. o, Metalimpex d. o. o, Rižanski vodovod) iz dna srca zahvaljujemo, vi ste del naše ekipe in hvala, ker lahko tudi s pomočjo vas zastopamo barve našega kluba in države.Posebna zahvala gre tudi Anji, ki je pred in po vsakem teku poskrbela za mojo Winny, da je bila vedno pripravljena in v najboljši formi, Kevinu in Denisu za logistične premike, podporo, snemanje … In seveda hvala našemu klubu KD Obala, brez katerega se te sanje ne bi mogle niti začeti.

Čestitke gredo tudi celi slovenski reprezentanci, ki se je odlično odrezala in pokazala, da spadamo v sam  vrh te športne kinološke discipline. Hvala vsem podpornikom, sotekmovalcem, tekmovalcem in predvsem organizatorju, ki je izpeljal zame najboljše agility odprto evropsko prvenstvo do sedaj.

Upam, da bomo tudi naslednje leto del te krasne ekipe.

Tanja in Winny

By KD Obala

Počitnice biserov ERP

Topel sprejem naših vodnikov reševalnih psov v Portorožu ☀️.
Odzvali smo se povabilu otrok, ki so konec junija letovali na Počitnicah Biserov ?, potom Karitasa.
Kužki, vodniki, vzgojitelji ter najpomembneje otroci, smo preživeli čudovit popoldan ?. Vodniki in kužki smo se naučili nekaj novih pesmic ?, otroci in njihovo spremstvo pa so z veseljem požirali znanja o delu reševalnih psov?‍?,

Dan se je zaključil s pesmijo ter objubami, da bomo še prišli ?.

?https://youngcaritas.si/pocitnice-biserov/

By KD Obala

Jesenski vpis v tečaje šolanja psov 4. 9. 2022 ob 18.00 uri

Počitnice in dopusti se počasi končujejo in prihaja čas, da spet »sedemo v šolske klopi«.

Tudi letos v Kinološkem društvu Obala organiziramo jesenske tečaje šolanja psov. Mladičkom, starim do 9 mesecev, je namenjen tečaj »male šole«, odrasli psi pa lahko pridejo v tečaje klasičnega šolanja poslušnosti ali rally obedienca. Vpisovali bomo tudi v osnovni tečaj agilitiya, ki poteka na našem poligonu z umetno travo.

Tudi v naši enoti reševalnih psov KD Obala vedno potrebujejo nove prostovoljce s psi. Reševalne pare usposobljajo za iskanje pogrešanih oseb.

Če ste našli disciplino, v kateri se želite s svojim psom preizkusiti, pridite na vpise, ki bodo 4. 9. 2022 ob 18.00 uri na poligon KD Obala na Bivju. Tam vam bodo naši inštruktorji iz prve roke predstavili vse discipline in vam predali vse informacije. Če takrat ne utegnete, pa nas pokličite na 041 421 939.

Kako znamo uživati na dopustu, pa dokazuje video!

 

By KD Obala

WAO 2022

Kljub negotovi udeležbi zaradi covida, kirurškega posega in poškodb psov, se je 17. maja 2022 naša ekipa, ki smo jo sestavljali Katiuscia Scians in Blu, Kevin Škerlič z Naili, Tanja Gril in Winny (tekmovalci), Denis Dagoštin (podpornik in snemalec) ter Anja Jerman (podpornica in fizioterapevtka), odpravila proti vasici Ermelo na sever Nizozemske, na eno najbolj prestižnih tekem WAO 2022 (odprto agility svetovno prvenstvo).

Po poti so se nam pridružili tudi ostali člani slovenska reprezentance. Po 16-urni vožnji smo se vse države srečale v KNHS-centrum Ermelo, kjer je bila 18. maja na vrsti slavnostna otvoritev, sledili so treningi. Vzdušje na prizorišču je bilo enkratno, saj smo se po dolgem premoru srečali tekmovalci, ki se zaradi pandemije nismo videli že dve sezoni.

Po prvem treningu so se zaradi velikega vznemirjenja psov pojavile že prve manjše poškodbe, ki pa jih je naša Anja strokovno in zanesljivo oskrbela, da smo bili naslednji dan že vsi v polni formi. Z Anjino pomočjo smo se dnevno prebijali čez parkurje, ki so bili lepi in tekoči.

Po treh dneh tekmovanj smo se veselili že prve zlate medalje, ki sta si jo prislužila Katiuscia in Blu v gamesih. Neskončno smo bili veseli in ponosni na njiju. V finale so se uvrstili Kevin z Naili v biatlonu, ki sta skupno končala na 19. mestu, ter Katiuscia in Blu v pentatlonu, ki sta bila skupno 7. Tanja in Winny sta v skupini bosnu prišli na skupno 8. mesto. V slovenskem taboru smo se veselili tudi odličnega 3. mesta v gamesih Iva Janeza Pirnarja in 2. mesta v biatlonu (agility tek) Maruše Podjed z Veni. Za finale je celotni ekipi zmanjkalo malo sreče.

Na tej tekmi smo videli res pravi borbeni duh dveh članov naše reprezentance, in sicer Franceta Špruka, ki se je na skupinskih tekih poškodoval, a vseeno za skupino odtekel tudi zadnji agility tek, in Kevin Škerlič, ki se je dogodka udeležil kljub posegu, ki ga je prestal le nekaj tednov pred tem, in poškodbi kolena, ki jo je utrpel drugi dan tekmovanja. Obema iskreno čestitamo in se jima zahvaljujemo za požrtvovalnost.

Ključna člena naše ekipe sta bila Anja in Denis, ki sta poskrbela, da so bili kužki vedno v najboljši formi, da smo se vsi dobro počutili, posnela sta vse teke in bila najbolj bučna navijača in najboljša kuharja. Iz srca hvala za vajino podporo in pomoč.

Da smo se lahko udeležili te prestižne prireditve, pa se moramo zahvaliti tudi našemu klubu KD Obala in vsem našim donatorjem Vemar, ABC trans, Biesterfield, Automignon, Toma palete, Aslog, Nastech, Eformat in DSV transtport, ki so nas finančno podprli in nam omogočili to nepozabno doživetje: iz srca HVALA ?

Pot domov je bila dolga in naporna ter polna mešanih občutkov – lepih in tudi malo manj lepih za tiste, ki smo si na začetku postavili drugačne cilje.

Agility je kot vsak drug šport: na koncu se moraš sprijazniti z rezultatom in graditi team naprej, da boš prihodnjič najboljši.Celotni skupini pa: pridni ste bili, le tako naprej novim zmagam naproti. Zelo sem ponosna na vsakega izmed vas.

Tanja Gril

By KD Obala

Šola v naravi Adria Ankaran OŠ Dornberk

To sredo, 08.06.2022, smo se z veseljem odzvali na povabilo OŠ Dornberk, ki so imeli šolo v naravi v kampu Adria Ankaran. Njihova želja je bila pobliže spoznati delovanje našega društva in druženje s kužki.

V popoldanskih urah smo jih pričakali na lokaciji v kampu, kjer jim je vodja šolanja psov na kratko predstavil delovanje društva in pomen šolanja psov. Sledile so teoretične in praktične predstavitve posameznih sekcij. Sprva so vodniki pokazali osnovne vaje poslušnosti. Sledila je predstavitev Rally obedience, za katerega smo pripravili tudi krajšo progo in celo tekmovanje. Izvedli smo nekaj vaj v mirovanju, v gibanju in z ovirami.

Nato je bila na vrsti predstavitev dela z reševalnimi psi, kjer smo učencem podrobneje razložili na kakšne načine to delo poteka in kako je potrebno pravilno ravnati ob izginotju osebe. Ogledali so si lahko opremo, ki se jo v ta namen uporablja, nato pa je sledil še praktičen prikaz iskanja, kjer so se psi odlično odrezali in našli pogrešani osebi ?

Naslednje je bila predstavitev agilitya, za katerega smo prav tako pripravili parkur in krajšo tekmo. Po programu je sledil za učence še najatraktivnejši del, druženje z našimi psi.? Sprva smo jim razložili pravilne pristope k psu, nato pa so se z njimi tudi podružili, jih božali in dali kakšen priboljšek.

Učenci so ves čas programa zelo aktivno sodelovali in postavljali zanimiva vprašanja. Imeli so tudi vlogo sodnika, saj so ocenjevali nastope v tekmah RO in Agility. Obakrat so največ točk prišteli Simonu in njegovi Eli ??

Ob končanem druženju smo bili tako mi, kot učenci, izredno zadovoljni in upamo, na še več takšnih kvalitetnih srečanj.

Hvala OŠ Dornberk za krasno leseno plaketo, ki bo krasila prostore društva ?

 

By KD Obala

Festival Nova Gorica

Člani enote reševalnih psov Obala Koper ter članici RO in Agility sekcije smo se danes mudili v Novi Gorici na festivalu ljubiteljev živali ??‍??

Čisto male in malo manj mlade obiskovalce smo podučevali ter zabavali. Na zabaven način smo predstavljali delo reševalnih psov in pravilne splošne pristope rokovanja s psi.

Za zaključek sta Matea in Olympia zmagali v svoji kategoriji zabavne tekme v agilityu.

Hvala organizatorju Žurnal24.si skupaj z Radiem Robin in Mestno občino Nova Gorica za povabilo ter odlično izpeljan dogodek! ?

Se vidimo kmalu ?

 

By KD Obala

Lavinski tečaj

Za primorskimi reševalci sta dva delovna vikenda na snegu. Moreno Drlink ter Grozdan Grižančič sta se pred dnevi udeležila lavinskega tečaja v Logarski dolini, ki ga je organiziralo KD Zgornjesavinjske doline.

Minuli teden pa so ostali člani ERP Obala Koper pilili znanje na Vršiču. Evelin Bizjak, Iris Levpušček ter Uroš Pečar so bili zelo aktivni. KD Ljubljana je namreč organiziralo že 49. lavinski tečaj ter obenem še izpite.

Velika zahvala gre organizatorjem z obljubo, da se čez leto dni spet vidimo!

 

By KD Obala

Članarina 2022

V KD Obala se lahko včlanite v dveh korakih:

  1. Izpolnite pristopno izjavo
  2. Izvedete plačilo na izbrani način

Letna članarina za leto 2022 znaša 25,00 EUR.

Rok plačila je do 31. 3. 2022

Novi člani

Če e niste naš član in bi to želeli postati, vas prosimo, da izpolnite spodnjo pristopno izjavo.

Izjavo čitljivo izpolnite, natisnite, podpišite in skeniran dokument pošljite na naš e-mail kd.obala.kp@gmail.com.

Plačilo članarine

Podatki za nakazilo članarine z UPN:
Prejemnik: Kinološko društvo Obala Koper, Dekani 1A, 6271 Dekani
Namen: članarina 2022 + priimek in ime člana

IBAN: SI56 6100 0001 7383 038
SKLIC: SI00 2022

Plačilo z uporabo spodnje QR kode.

Skeniraj in plačaj!

Pripravili smo vam že generirano QR kodo, ki jo enostavno skenirate z vašo pametno napravo v mobilni banki. Podatki o nakazilu se avtomatsko prenesejo. Popraviti morate le datum plačila.

S plačilom članarine in izpolnjeno pristopno izjavo boste evidentirani v evidenco članov Kinološkega društva Obala Koper.

Nalepke KZS za članstvo lahko prevzamete na poligonu ob predhodnem dogovoru.

Pristopna izjava za članstvo