5.DRŽAVNA TEKMA V RALLY OBEDIENCU

Vikend v znamenju rally obedienca

Pred dvema tednoma so vodjo naše rally obedience (RO) sekcije Suzano Ivanovič vprašali, ali bi v KD Obala prevzeli organizacijo 5. državne tekme v tej športno kinološki disciplini, ki bi sicer morala biti v Mariboru.

Po krajšem premisleku in nekaj pomislekih ter posvetu z nekaterimi našimi inštruktorji je navdušenje, da absolutno zmoremo, prevladalo nad razumskimi razlogi proti. In tako smo, tudi zaradi vse večjega navdušenja nad to disciplino v našem društvu, prevzeli organizacijo 5. državne tekme, ki je bila v nedeljo 15. septembra.

Organizacije dogodka, ki je bil prvi te vrste za nas, smo se lotili zagnano in z veseljem. Pomagali so nam izkušenejši člani, pokazala se je solidarnost med društvi z nasveti ter izposojeno opremo in skupaj nam je uspelo izpeljati en lep dan, preživet v športnem duhu.

Sodnik Brane Puš je postavil dinamične proge, na katerih se je v vseh štirih nivojih pomerilo več kot 30 tekmovalcev iz vse Slovenije.

Naše barve so v nivojih RO I in RO IV zastopale Suzana Ivanovič, Maša Stranj, Tanja Bordon in Naia Furlanič.

Da prednost domačega terena ni vedno prednost, sta ugotovili Naia z Aryo in Suzana z Emi, ki se jima nastopa nista najbolje posrečila. Se je pa povprečje uravnotežilo z osvojenima kar dvema prvima mestoma za naše društvo!

Maša je z Wey osvojila 1. mesto v RO I, Suzana z Bučko pa 1. mesto v RO IV. Čestitke, punci!

Družbo so nam na tekmi delali tudi Astor.si in Kai equipment s stojnicama, na katerih so udeleženci lahko izbirali zanimive igračke in opremo za kosmatince ter kakovostno opremo zase. 

Veseli smo bili hitrega odziva Mr. Peta, ki je poskrbel za polne vrečke dobrot za vse udeležence, in Avanturista, ki je, poleg okusnih Woolf priboljškov za vse, prispeval tudi bogate nagrade za vse tekmovalce.

Tisti, ki so stali na stopničkah, pa so domov odšli še z volnenimi žogicami Wooly Paws, mehkimi povodci Kai, slastno Arden Grange Performance hrano, zasnovano posebej za športne pse, piškotki Arden Grange in Naturest ter vlečko.

Da pa so tudi kosmatinci okusili, kako dobra je zmaga, je poskrbela Pasja pekarna Tačka s finimi pečenimi medaljami iz buče. Nekateri je niso mogli dočakati in so si jo postregli kar na stopničkah.

Sladkali pa se niso samo kosmatinci. Za dvonožce sta odlično poskrbela Mlinotest in Surf.

Zahvala gre tudi vizualnim komunikacijam Mvisual, ki so s hitro odzivnostjo poskrbeli za simpatične nalepke za na avte, kakovostno izdelana priznanja in ostale tiskovine!

Pohvaliti je treba vse, ki so se prelevili v časomerilce, fotografe, napovedovalce, blagajnike, pridno odčitavali čipe, skrbeli za dobro postrežbo in polne želodčke, za lično postavljeno, vedno urejeno progo in gladek potek tekme ter urejen poligon po koncu!

Skratka, za nami je lepa nedelja, ki pa ne bi bila tako krasna brez medsebojnega sodelovanja in super tekmovalcev, ki so prispevali k dobremu vzdušju, ter vedno pozitivne ekipe KD Obala

 

Zapis: Naia Furlanič

Pomagali so nam: