Kinološko društvo z defibrilatorjem (AED)

        

V Kinološkem društvu Obala smo bogatejši za še eno pomembno pridobitev.Opremili smo se s polavtomatskim defibrilatorjem (AED).

Naši inštruktorji so se z varno in pravilno uporabo seznanili v petek, 24. 1. 2020. To je bila tudi priložnost za obnovitev znanja o temeljnih postopkih oživljanja.  Kljub temu, da vsi redno skrbimo za nenehno obnavljanje svojega znanja iz nudenja prve pomoči tako vodnikom kot psom, pa se dodatnega znanja nikoli ne branimo. Zato smo se z zanimanjem spoznali z novim aparatom, ki smo ga tudi praktično preizkusili. Zavedamo se namreč, da je hitra in učinkovita prva pomoč najpomembnejša in lahko nekomu reši življenje. 

Za nakup defibrilatorja smo se v društvu odločili zaradi vse večjega obiska našega poligona. Poleg tega, da je ozaveščenih vodnikov, ki v tečajih šolajo svoje pse in se z njimi aktivno ukvarjajo, imamo na poligonu tudi vse več različnih prireditev – izpitov, tekem, preizkušenj, taborov ali le druženj.

Veseli smo, da imamo nov pripomoček, s katerim bomo lahko hitro, varno in učinkovito nudili prvo pomoč. Obenem pa upamo, da nam ga ne bo treba nikoli uporabiti  . 

Ponosni smo tudi na to, da smo eno od redkih kinoloških društev v Sloveniji (morda celo edino), ki ima na svojem poligonu defibrilator. Saj se nam zdi varnost in dobro počutje vseh zares pomembno!

 


Zapisala: Tina Lekan Kraševec

By KD Obala Prireditve