KVALIFIKACIJSKE TEKME – AGILITY

V soboto, 25., in nedeljo, 26. maja 2019, smo imeli na poligonu KD Obala na novi umetni podlagi kvalifikacijske tekme za uvrstitev v reprezentanci, ki bosta predstavljali Slovenijo na evropskem ter na svetovnem prvenstvu v agilityju. Evropsko open prvenstvo bo od 25. do 28. julija na Nizozemskem, Svetovno FCI prvenstvo pa od 19. do 22. septembra na Finskem. Kvalifikacije je organizirala Komisija za agility pri KZS, v KD Obala pa poskrbeli za vso ostalo logistiko.


Tekme sta sodila sodnica Sari Mikkilä iz Finske in danski sodnik Bonnik Berthelsen. Oba sta postavila zahtevne, a tekoče parkurje. V dveh dnevih se je zvrstilo 6 tekov: en jumping in dva agility teka v soboto ter dva jumpinga in en agility tek v nedeljo. Kvalifikacije je teklo 107 parov, od tega 19 tujih, ki so prišli iz Italije, s Hrvaške, iz Avstrije in Srbije.

V soboto popoldne je Komisija organizirala še dodatne 4 teke, po dva agility teka za prvi in drugi nivo. Namenjeni so bili mlajšim in manj izkušenim parom, ki so želeli sodelovati na prireditvi. Teke, ki se jih je udeležilo 60 parov iz Slovenije, Italije, Avstrije in s Hrvaške, je sodila slovenska sodnica Polona Peršuh.

Sobotni dan je potekal sproščeno in tekoče. V nedeljo pa nam je žal zagodlo vreme, saj je zgodaj popoldne začelo deževati. Zato se je Komisija odločila za prekinitev tekmovanja. Res škoda za takšno prenagljeno odločitev, saj so padavine v dveh urah ponehale, teren se je zaradi vročine hitro posušil in lahko bi s tekmovanjem brez težav zaključili v poznih popoldanskih urah.

Vseeno smo počaščeni, da smo gostiti kvalifikacije ter slovenske in tuje vrhunske tekmovalce ter sodnike, ki bodo letos tekmovali ter sodili na največjih tekmah.

 

Zapisala: Maša Stranj

Naslovna fotografija: Komisija za agility

By KD Obala Agility Prireditve