Mednarodna agility tekma ”I RaCe WiTh My HeArT”

Letos so v Sloveniji organizirali prvo mednarodno večdnevno agility tekmo I RaCe WiTh My HeArT, ki je bila od 21. do 23. junija na hipodromu pri Vrbljenju pri Igu. Organizatorji so pripravili odprta teka, ki sta veljala za uvrstitev v finale, po dva agility teka za vsak nivo (1, 2, 3) ter dva ekipna teka.

Sodniška ekipa je bila na zelo visokem nivoju, saj je sodil Japonec Toshiyuki Oba, ki bo letos sodil tudi svetovno prvenstvo. Poleg njega so bili tudi drugi priznani sodniki: Bonnik Berthelsen z Danske, Sascha Grundner iz Švice ter Slovenec Blaž Oven.

Tekme se je udeležilo okrog 300 tekmovalcev iz cele Evrope (Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Poljske, Slovaške, Švice…).

Tekmovanje je malo pokvarilo vreme, saj je deževalo vse tri dneve. Najhujše je bilo v soboto, ko so bili nalivi, ki so povzročali tudi izpade elektrike. Pri sami organizaciji je bilo nekaj pomanjkljivosti in težav. Pogrešali smo predvsem elektronsko merjenje časov in hitro obdelavo rezultatov. Vendar pa so organizatorji takšno tekmo pripravili prvič in bili na splošno prvi v Sloveniji, ki so se lotili česa takšnega.

Iz našega društva se je tekme udeležilo šest članov: Tanja z Winny, Nataša z Oxy, Maša s Fightom, Susanna z Jayo in Kami, Elisabetta z Geo ter Valentina s Bulletom. Tanja, Maša, Nataša in Valentina so tudi sestavile ekipo Crazy Familiy Team (vsi njihovi psi so bratci in sestrice ).

Punce so bile zelo uspešne in so se odlično odrezale. Maša s Fightom je osvojila skupno 2. mesto v nivoju A2, predvsem pa smo ponosni na našo novo inštruktorico Susanno, ki se je z Jayo uvrstila na odlično 6. mesto v finalu large, kjer so nastopali sami vrhunski tekmovalci.

Kljub vsem težavam je tekma potekala v sproščenem vzdušju, dež je poskrbel, da nam in našim kužkom ni bilo prevroče, teren je zdržal in družba je bila odlična!

Pripravila: Maša Stranj

By KD Obala Agility