OTVORITEV PRENOVLJENEGA AGILITY POLIGONA

Zadnja nedelja v marcu je bila za KD Obala dan, ki se bo zapisal v zgodovino društva. Po večletnih prizadevanjih je namreč klub bogatejši za moderno umetno podlago, s katero želijo zagotoviti večjo varnost psov in vodnikov pri agilityju. Gre za prvo kinološko društvo s tovrstno podlago v Sloveniji, zato je ob otvoritvi prenovljenega poligona potekala tudi neuradna tekma v agilityju, na kateri so lahko podlago preizkušali tekmovalci iz cele Slovenije, udeležili pa so se je tudi agilitaši iz Italije in Hrvaške.

Prijateljska tekma je spodbudila veliko zanimanja in privabila kar 110 tekmovalcev, sodnica na tekmi pa je bila Daša Zakotnik. Organizatorji so poskrbeli, da je dogodek potekal gladko, za udeležence so pripravili toplo kosilo in več vrst peciva, za kosmatince pa privlačne nagrade. Poleg nove podlage je društvo bogatejše tudi za nove kontaktne ovire, ki so ognjeni krst odlično prestale. Dogodek je tako potekal na visoki ravni, sodelovalo pa je tudi prijetno spomladansko vreme.

Otvoritev obnovljenega poligona je potekala slovesno in je bila za člane društva tudi zelo čustvena, saj je bilo v projekt vloženega veliko truda in časa. Srce projekta sta bili inštruktorici Tanja Gril in Matea Tomac, nič pa ne bi bilo možno brez donatorjev in članov društva, je poudaril predsednik Grozdan Grižančič. Društvo namreč premore kar 60 aktivnih članov, ki redno pomagajo pri organizaciji dogodkov in na delovnih akcijah, s pomočjo katerih omogočajo vedno višjo kakovost dela in pa tudi izredno urejene prostore z udobnimi kotički za druženje, ki je na Obali ključnega pomena. Med člani je veliko tudi italijanskih kolegov, delujejo pa v različnih sekcijah.

V 26 letih delovanja, kolikor jih društvo šteje, je vsekakor močno viden vpliv, ki ga ima na kinološko kulturo na Primorskem. Vsako leto namreč izšolajo več novih štirinožcev, organizirajo izpite za reševalne pse in pse spremljevalce, poleg tega pa že več let organizirajo tudi finale državnega prvenstva v agilityju. Po zaslugi nove podlage bo letos tovrstnih dogodkov še nekoliko več, med njimi so agility seminarji, dobrodelni treningi za mladinsko reprezentanco in pa tudi prvi kvalifikacijski vikend za evropsko in svetovno prvenstvo konec maja.

Zapisala: Barbara Rozman (objavljeno tudi v reviji Kinolog)


Kaj so o tem dnevu zapisali v Primorskih novicah,lahko preberete tukaj.


Več utrinkov tega dne:

By KD Obala Agility